yyrmteam

href="http://www.yyrm.yolasite.com/senarai-kebun-area-johor.php">

Monday, 9 September 2013

Senarai kebun dan ladang untuk dijual segera batu pahat dan semenanjung 2013-2014Pengumuman

Salam semua...

Ada beratus-ratus malah beribu-ribu ekar kebun yang ada dalam senarai kami untuk dijual. termasuklah bangunan dan rumah.

Sekiranya anda ingin mendapatkan kebun dengan harga patut serta benar-benar serius serta tidak kisah dan cerewet dimanapun lokasinya boleh menghubungi kami dengan segera.

Harga yang ditawarkan serendah rm 20 seekar dan keatas bergantung pada lokasi serta jenis tanah, jenis geran, jenis tanaman dan lain-lain. 

Purata harga tanah meningkat setiap bulan dan semakin hampir dengan penempatan atau jalan aspal samada jalan kampung atau jalan utama Harganya sekitar rm 60 seekar dan keatas bergantung pada lokasi.

Bagi kebun-kebun yang berdekatan dengan pekan dan bandar harganya sekitar Rm 100 seekar dan Rm 7/ kaki persegi dan keatas. 

Banyak senarai kebun yang untuk dijual adalah seperti berikut.
  1. Pekebun yang sudah uzur dan tidak berupaya untuk berkebun.
  2. Pekebun yang tiada modal untuk menyelangarakan kebun.
  3. Pekebun yang tidak mempunyai pewaris.
  4. Pekebun yang terpaksa menjualkan kebun untuk mendapatkan modal bagi menampung pembelajaran anaknya ke Universiti serta menampung kos sara hidup yang semakin tinggi.
  5. Pekebun-pekebun yang terlibat dengan hutang Along atau Bank.
  6. Senarai Kebun-kebun yang hendak dilelong oleh pihak bank.
  7. Senarai kebun-kebun yang hendak dilelong oleh pihak Along.
  8. Senarai Prerebutan harta pusaka dari waris-waris berkenaan bahagian yang mereka dapat, daripada gaduh pasal tanah baik beri wang samarata dari hasil jualan.
  9. Senarai kebun-kebun yang hendak dijual oleh peniaga-peniaga yang hampir gulung tikar.
  10. Dan banyak lagi sebab-sebab lain yang tak larat nak disenaraikan.
Mulai tahun ini caj perhidmatan sebanyak Rm 500 akan dikenakan bagi sesiapa sahaja yang berminat untuk melawat lokasi. Maaf  ia perlu dikenakan agar masa kami tidak terbuang kerana sebahagian besar pembeli didapati tidak jujur dan amanah... :))


Lain-lain :

Kawasan pembalakan, pelombongan bijih besi,timah, emas, pasir  dan lain-lain. Ladang lama untuk dijual serta ladang baru untuk permohonan atau pajakan. Kawasan untuk dibangunkan, perumahan, indasteri dan sebagainya.

Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan kawasan ini serta tidak cerewet mengenai  harga serta lokasinya anda diminta mengemukakan surat permohonan serta profail kompany yang lengkap termasuk LOI/POF terlebih dahulu, sekiranya tiada, minta tolonglah jangan buang masa kami... okey :))

Untuk semua urusan di atas anda boleh menghubungi wakil kami:

Semua urusan surat menyurat dan pemohonan bolehlah ditujukan kepada nama dibawah ini, untuk rujukkan dan tindakan kami seterusnya.

Saudara Hamidan Mokmin.

017 7990907

Terimakasih.4 comments:

Anonymous said...

salam, tanah lot di kawasan batu pahat, parit raja ada yang hendak di jual tak?jika ada boleh hubungi saya di 0166830551 amirul, saya mencari tanah lot untuk di beli.

rush said...

As Salam....saya mencari tanah freehold seluas 2500 - 3000 ekar setempat.. kawasan yg di cari adalah samada di Batu Pahat, Kluang, Kulai. Kriteria kawasan bukanlah kawasa banjir dan bukanlah kawasan berbukit tinggi..sekiranya ada boleh call sy di talian 0192574148 atau email sy di rashid.mus75@gmail.com.....amat di perlukan segera....

keturunan nabi adam said...

Saya mencari tanah 10k ekar ke atas..

Hamidan Mokmin said...

Maaf syeh-syeh, tuan2, kakak2.... kalau ada yang dah berkenan boleh tetefun terus saya ye. Maklum tuan tanah tak rajin melepak dalam tanah sendiri.... :). asyik nak melepak kt tanah orang gr... terimakasih.

Hamidan Mokmin
017 7990907

Post a Comment